Batoane sulf - pentru uz gospodaresc
Domenii de utilizare:
Batonul de sulf se foloseste in momentul spalarii vaselor de depozitare a vinului, muraturilor, avand ca scop indepartarea mirosurilor neplacute si a mucegaiurilor din recipientele de depozitare si din spatiile ce servesc ca depozit pentru pastrarea legumelor, fructelor, cerealelor.
Sulful prin ardere degaja un fum bogat de dioxid de sulf ce diminueaza concentratia de oxigen indepartand astfel posibilitatea dezvoltarii de mucegaiuri, de musculite de otet si va obliga rozatoarele sa migreze. Datorita diminuarii concentratiei de oxigen, este diminuata si posibilitatea de fermentatie a legumelor, fructelor, de incoltire a cartofului si cerealelor.
Batonul de sulf se aprinde, arde fara flacara si degaja un fum ce contine dioxid de sulf ce va avea ca efect diminuarea concentratiei de oxigen si deci oprirea dezvoltarii fermentatiilor si totodata sufocarii insectelor si rozatoarelor.
Lamela pe suport de carton utilizat dupa aprindere la spalarea vaselor in care se depoziteaza vinul (1-2 batoane/m3 de spatiu de depozitare).