X

Erbicid DUCEL 1L, 40 g/l nicosulfuron, pentru 3-5Ha porumb

Erbicid DUCEL 1L, 40 g/l nicosulfuron, pentru 3-5Ha porumb
0(scrie una)

Erbicid DUCEL 1L, 40 g/l nicosulfuron, pentru 3-5Ha porumb

COD: inpa2557
În Stoc
Cantitate
68,00 lei
Adauga la favorite  

Beneficii Ducel:

Formulare nouă, foarte eficientă

Aderență foarte buna si rezistenta la ploaie

Nu sunt necesari adjuvanti suplimentari

Selectivitate ridicata pentru porumb

Perioada de aplicare extinsa

Mod de acțiune:

Ducel este un erbicid sulfonilureic cu acţiune sistemică pentru combaterea postemergentă a buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate din cultura de porumb. Acesta este selectiv pentru porumb. Produsul este absorbit rapid de către buruieni prin intermediul frunzelor, iar apoi acesta este translocat în toată planta. Nicosulfuronul blochează activitatea enzimei acetolactat sintaza (ALS) necesară în sinteza aminoacizilor esenţiali.

Inhibarea ALS duce la încetarea diviziunii celulare și prin urmare la încetarea creșterii buruienilor la scurt timp după aplicarea produsului. Primele simptome (vizibile) apar la câteva zile de la aplicarea produsului.

Buruienile se necrozează și mor în decurs de una – trei săptămâni. Această perioadă depinde în mare măsură de condițiile meteorologice (temperatură și umiditate a solului). Vremea caldă și umedă accelerează acţiunea produsului, temperatura scăzută și seceta pot întârzia acţiunea acestuia. Acţiunea lui Ducel este mai rapidă atunci când condiţiile de vegetaţie sunt optime și burienile sunt în faza de creștere activă.

Un astfel de amestec distruge în mod eficient atât buruienile monocotiledonate cât și dicotiledonate (Pălămida, Pir, Susai, Volbură, Turița agățătoare).

Se aplică atunci când porumbul este la faza de 2–8 frunze (BBCH 12–18)

Culturi: Porumb

Doza: 1.0 – 1.5 (l/ha)

Timp de pauză: Timpul de pauză este acoperit de perioada de vegetaţie care rămâne între utilizarea produsului şi recoltarea culturii

Cultura Porumb
Ambalaj 1L
Buruieni combatute Monocotiledonate anuale
Substanta activa nicosulfuron

1. Evaluează produsul


2. Adaugă opinia

Din aceeasi categorie

whatsapp