X

Fungicid CURZATE F, 25 ml

Fungicid CURZATE F, 25 ml
0(scrie una)

Fungicid CURZATE F, 25 ml

COD: inpa2547
În Stoc
Cantitate
7,00 lei
Adauga la favorite  

Fungicid CURZATE F


• Substanțe active4,8% cimoxanil, 48% folpet
• Formularesuspensie concentrată de culoare albă
• Certificat de omologare nr. 2583 / 14.12.2005Omologări Fungicid CURZATE F


Viță de vie
Boli combătute: Mana (Plasmopara viticola)
Doza: 2,5 l/ha (250 ml/100 l apa)
Volumul de soluție: 400-1000 l/ha; Volumul de apă trebuie corelat cu masa foliară din momentul aplicării
Număr maxim de tratamente pe an: 4
Timp de pauză: 28 zile


Mod de acțiune Fungicid CURZATE F


Curzate F este un fungicid preventiv sistemic local. Cymoxanil este sistemic local, inhibă germinarea sporilor, suprimă creşterea miceliului şi asigură un efect curativ de “stop” la scurt timp după infecţie. Acţiunea cymoxanilului este de scurtă durată şi combinarea cu un fungicid de contact puternic că folpetul, este ideală.

Cymoxanil are acţiune antisporulantă şi induce reacţia de hipersensibilitate a plantei, prin stimularea unui mecanism specific de rezistentă împotriva bolilor, controlat genetic. Folpet are acțiune de contact şi efect foliar residual ce prelungește durata acţiunii fungicidului.


Mod de aplicare Fungicid CURZATE F


Se aplică la vița de vie (struguri pentru vin) pentru combaterea manei (Plasmopara viticola). Se aplică preventiv la apariţia riscului de infecție. Acțiunea curativă este de scurtă durată după infecţie, în condiţii normale din punct de vedere climatic se aplică la 10-12 zile, iar în condiţii de risc ridicat de infecţie, vreme ploioasă, intervalul se reduce la 7-8 zile.

Tratamentele se aplică în funcţie de riscul infecţiei. În lipsa avertizărilor locale primele tratamente se recomandă a se aplica preventiv în stadiul de 5-6 frunze la viţa de vie şi se pot continua până la intrarea în pârgă, respectând timpul de pauză. Respectaţi recomandările serviciului de prognoză şi avertizare.


Pregătirea suspensiei de stropit


Turnaţi cantitatea necesară de Curzate F în rezervorul maşinii pe jumătate umplut cu apă, cu agitatorul acţionând pană când produsul este complet dispersat. Continuaţi agitarea în timp ce se umple rezervorul cu apă. Se continuă agitarea soluţiei pe tot parcursul stropirii.

Asiguraţi-vă ca echipamentul de stropit este curat şi în bună stare de funcţionare. Inaintea stropirii este necesară calibrarea echipamentului pentru asigurarea uniformităţii. Preparaţi numai cantitatea de soluţie necesară pentru stopirea curentă.

Folosiţi soluţia imediat după preparare. Controlaţi periodic starea echipamentului de stropit. Se amestecă numai conform recomandărilor etichetei şi ale specialistului.Compatibilitate


Curzate F este compatibil cu majoritatea produselor de protecţie fitosanitară şi fertilizanţi foliari. La amestecul în rezervor cu alţi parteneri trebuie respectate strict recomandările de amestec ale produsului partener.

Pentru amestecuri cu produse omologate la vita de vie se recomandă un test de compatibilitate înainte de utilizare dacă nu există date privind compatibilitatea. Ordinea amestecului în rezervor este următoarea: granule dispersabile, pulberi solubile, lichide solubile, emulsii concentrate şi adjuvanţi.


Măsuri de igienă și protecția muncii


La manipularea/utilizarea Curzate F totdeauna purtaţi salopetă, ochelari de protecţie, mănuşi şi cizme din cauciuc nitrilic de tipul 4 (EN 14605), mască pe jumătate prevăzută cu filtru A1 (EN 141). Folosiţi numai echipament de protecţie omologate. La încărcare folosiţi şorţuri din cauciuc.

Dacă vă simţiţi rău chemaţi imediat doctorul şi arătaţi eticheta. Este interzis mâncatul, băutul sau fumatul în timpul lucrului. Spălaţi-vă bine înaintea meselor şi întodeauna după terminarea lucrului.

Nu inhalaţi vapori sau ceaţă (aerosoli) proveniţi din pulverizare. Este obligatorie folosirea echipamentului de protecţie în timpul lucrului: mănuşi, ochelari, costum de protecţie, semimasca prevazuta cu un filtru pentru particule P1 (EN143). Nu aplicaţi acest produs într-un mod în care apare pericolul contaminării lucrătorilor sau altor persoane, direct sau prin derivă.

Se vor scoate imediat hainele/echipamentul de protective individual dacă materialul a penetrat în interior. Pentru a proteja mediul înconjurător se va scoate şi spăla tot echipamentul de protecţie contaminat înainte de reutilizare.

Nu deversaţi accidental produsul în apele de suprafaţă sau în sistemul sanitar de canalizare. Curăţaţi imediat produsul prin aspirare sau măturare şi puneţi într-un container adecvat pentru reziduuri. Cereti asistenţă unui specialist, dacă este necesar.

Actiune produs Sistemica
Cultura Vita de vie
Boli combatute Mana
Brand Corteva
Ambalaj 25 ml
Substanta activa Folpet
Cimoxanil

1. Evaluează produsul


2. Adaugă opinia

Din aceeasi categorie

whatsapp