X

Biofortificant imunostimulator pentru coacerea legumelor si fructelor SELENA.TEQ, 120ml

0(scrie una)

Biofortificant imunostimulator pentru coacerea legumelor si fructelor SELENA.TEQ, 120ml

COD: 1793
În Stoc
Cantitate
87,00 lei
Adauga la favorite  

SELENA.TEQ este un tonic general pentru plante, le ajută să valorifice eficient nutrienții din sol, stimulează plantele să-și întărească pereții celulari și asigură necesarul de nutrienți pentru legumele și fructele care tocmai au format rodul.

Potasiul conținut în produs este cunoscut ca fiind macroelementul responsabil cu ultima parte a unui ciclu de vegetatie al plantelor, si anume coacerea. Administrat la timp si in cantitati suficiente, acesta asigura un rod de calitate, uniform, cu gust si aspect placut.

Solurile unde se cultiva in regim intensiv legume sunt saracite de potasiu, iar refacerea naturala a acestuia nu poate fi suficienta pentru urmatoarea cultura vegetala, motiv pentru care se recomanda a se aplica fiecarui ciclu de vegetatie o cantitate de potasiu suficienta pentru a obtine o recolta bogata.

Toate substantele continute in SELENA.TEQ sunt obtinute din surse naturale (90%), sunt 100% hidrosolubile, 100% asimilabile si 100% sigure pentru sanatatea omului si a animalelor.

SELENA.TEQ este un produs special realizat în baza principiilor tehnologiei IMUNO.TEQ și are în compoziția sa:

- Lizină (LYS) C6H14N2O2;
- Arginină (ARG) C6H14N4O2;
- Histidină (HYS) C6H9N3O2;
- Acid aspartic (ASP) C4H7NO4;
- Acid glutamic (GLU) C5H9NO4;
- Alanină (ALA) C3H7NO2;
- Valină (VAL) C5H11NO2;
- Leucină (LEU) C6H13NO2;
- Izoleucină (IZO) C6H13NO2;
- Metionină (LEU) C5H11NO2S;
- Fenilalanină (PHE) C9H11NO2;
- Triptofan (TRP) C11H12N2O2;
- Prolină (TRP) C5H9NO2;
- Glicină (GLY) C2H5NO2;
- Serină (SER) C3H7NO3;
- Treonină (THR) C4H9NO3;
- Cisteină (THR) C3H7NO2S;
- Tirozină (TYR) C9H11NO3;
- Asparagină (ASN) C4H8N2O3;
- Glutamină (GLN) C5H10N2O3;
- acizi humici;
- acizi fulvici;
- enzime vegetale;
- vitamine.

SELENA.TEQ are efect rapid asupra plantelor, dintre care enumeram:

- coacerea uniforma a rodului/fructelor;
- imbunatatirea calitatii acestora;
- stimularea plantei sa proceseze o cantitate mai mare de nutrienti;
- stimularea plantei sa ajunga mai repede la maturitate;
- creșterea in dimensiune a rodului.

 

Metoda de aplicare: 

Foliar (legume, fructe in solarii si in camp)
120 ml în 100 litri de apă / 1000 mp *
*2-3 tratamente / ciclu de vegetație (imediat după formarea rodului și la distanță de 14 zile)
 

Fertigare (legume, fructe in solarii si in camp): 360 ml (3 flacoane 120 ml) / 500 litri apă / 1000 mp

Foliar (pomi si arbusti fructiferi)
Un flacon 120 ml in 500 litri apa / hectar

Pentru suprafețe mai mici se recomandă a se aplica astfel:

Pentru 50 metri pătrați: 1 linguriță dizolvată în 5L de apă, aplicare foliara
Pentru 100 metri pătrați: 2 lingurițe dizolvate în 10 litri de apă, aplicare foliara

Se va pastra proportia de 1:5 (o lingurita de produs in 5L de apă) pentru suprafete din 50 in 50 metri patrati.

 

CONȚINUT FLACON:

20% AMINOACIZI, din care:
   - 50% L-aminoacizi
   - 10% N
   - 13% P2O5
   - 15% K2O

80% CARBON ORGANIC, din care:
- 56% acizi humici
- 16% acizi fulvici
- 8% K2O.
 

Culturi agricole: legume, fructe, pomi și arbuști fructiferi
Temperatura de depozitare: 5-30 grade CelsiusROLUL AMINOACIZILOR:

Alanina:
 are o acțiune asupra vitezei de creștere a plantelor și stimulează formarea clorofilei. De asemenea, stimulează dezvoltarea rădăcinilor și este aminoacidul primar al sevei.

 

Arginina: este activă în stimularea fotosintezei și întârzie procesul de îmbătrânire biologică. Are o acțiune asupra vitezei proceselor biologice și asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres, etc.

Acidul aspartic: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres. Reprezintă o sursă de azot pentru plantă și participă la multe procese metabolice. Aspargina este purtătorul azotului, unul dintre nutrienții cei mai importanți pentru plantă.

 

Cisteina: are o acțiune asupra reducerii sulfului din plantă. Participă la reducerea sulfatului asimilativ în cloroplast.
 

Acidul Glutamic: are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Contribuie la asimilarea azotului anorganic de către plantă. Este un precursor al noilor aminoacizi.
 

Glicina: este unul dintre primii compuși utilizați în sinteza clorofilei (un mijloc de prevenire împotriva clorozei). O acțiune crucială în formarea țesuturilor vegetale. Contribuie la creșterea vegetativă a plantei și are un rol important în procesul de polenizare și fructificare, înlesnind dezvoltarea mugurilor și a frunzelor. Ea este, de asemenea, implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.
 

Histidina: este implicată în procesul creșterii vegetative, de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Acesta intră în joc într-un număr mare de procese metabolice: producția de celule, producția de histamină.
 

Izoleucina: are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare.
 

Leucina: ajută la regenerarea și repararea celulelor tisulare și reglează nivelurile de azot din plantă.
 

Lizina: este activă în stimularea fotosintezei și întârzie procesul de îmbătrânire biologică. Are o acțiune asupra creșterii vegetative de la începutul creșterii vegetative până la recoltare. Ea este, de asemenea, implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.
 

Metionina: are o acțiune asupra maturității fructelor și are un rol important în revitalizarea rădăcinilor. Acționează asupra senescenței frunzelor și florilor și întârzie căderea frunzelor și fructelor. Metionina reprezintă un fitohormon foarte important.
 

Fenilalanina: joacă un rol esențial în mecanismele de apărare și în constituirea pereților și fibrelor. Promovează germinarea, creșterea lăstarilor și stimulează formarea rădăcinilor.
 

Prolina: are o acțiune asupra gestionării apei pentru culturi și întărește pereții celulari. Are o acțiune asupra rezistenței la condiții extreme precum căldură, frig, secetă, salinitate. Favorizează rata polenizării, protejând polenul împotriva vremii nefavorabile sau promovând recuperarea germinării polenului după frig.
 

Serina: are o acțiune asupra stimulării fotosintezei, asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres, etc. Are un rol important în echilibrul hormonal din plantă. Are o acțiune asupra reducerii sulfului.
 

Treonina: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres.
 

Triptofan: are o acțiune asupra puterii răspunsului plantei la boli, stres. Este sintetizat mai ales în tulpini și frunze tinere și în semințe în curs de dezvoltare. Efecte principale: creșterea, alungirea celulelor, stimularea apicală a dezvoltării fructelor, formarea mugurilor, formarea de noi rădăcini, stimularea sintezei etilenei, inhibarea căderii frunzelor și fructelor.
 

Tirozina: joacă un rol esențial în mecanismele de apărare și în constituirea pereților și fibrelor plantei, acționând asupra puterii răspunsului plantei la stres, boli, etc.
 

Valina: are o acțiune asupra vitezei de formare a rădăcinilor și asupra vitezei de creștere a unei plante. Are, de asemenea, o acțiune asupra formării semințelor. Ea este implicată în sistemele de rezistență în fața unor situații contrare.


SELENA.TEQ face parte din tehnologia IMUNO.TEQ, tehnologie inovativa care are la bază selectarea celor mai eficiente substante biofortifiante si imunostimulatoare pentru toate culturile vegetale.
Produsele care fac parte din tehnologia IMUNO.TEQ se prezinta sub forma de pulberi superconcentrate si sunt 100% hidrosolubile. 
O noutate in domeniu, tehnologia IMUNO.TEQ propune folosirea biofortificantilor imunostimulatori superconcentrati in locul inputurilor agricole clasice, deoarece produsele realizate sub aceasta tehnologie acopera tot spectrul de nevoie pe care la au culturile vegetale.
Dozele reduse / hectar fac produsele IMUNO.TEQ să fie ergonomice, ușor de păstrat și transport, iar termenul de valabilitate al acestora este de 5 ani.

1. Evaluează produsul


2. Adaugă opinia

Din aceeasi categorie

whatsapp