X

Biostimulator pentru cartofi in camp si in spatii inchise POTATO.TEQ, 120ml

0(scrie una)

Biostimulator pentru cartofi in camp si in spatii inchise POTATO.TEQ, 120ml

COD: 1796
În Stoc
Cantitate
87,00 lei
Adauga la favorite  

Fiind o alternativa la ingrasaminte, POTATO.TEQ este un tonic general pentru plante, le ajuta sa valorifice eficient nutrientii din sol, stimuleaza plantele sa-si intareasca peretii celulari si le ajuta sa lupte eficient impotriva factorilor patogeni precum: mana, fusarioza, putregaiul rodului, etc.

Simbioza realizata intre acizii humici, fulvici si aminoacizi reprezinta mixul perfect de nutrienti, agenti de biostimulare, energie, enzime vegetale si vitamine necesare cresterii si dezvoltarii plantelor. Influenta acestora asupra culturilor agricole vegetale este rapida si vizibila si imbunatateste atat calitatea, cat si cantitatea recoltelor. 

Dozele reduse de produs recomandate au suficienta energie pentru a asigura culturilor vegetale o crestere spectaculoasa, dezvoltarea sistemului radicular si foliar, stimularea infloririi si legarii si coacerea uniforma a rodului.

Energia concentrata in produsele din gama IMUNO.TEQ reprezinta o sursa spectaculoasa de hrana pentru microorganismele din sol (microorganisme benefice care asigura cresterea si dezvoltarea sanatoasa a plantelor deoarece acestea suprima factorii patogeni din stratul de sol in care este realizata plantarea/semanarea. De asemenea, microorganismele din clasa Bacillus - ex: Bacillus Thuringiensis spp., Lysinibacillus Sphaericus etc. - sunt antagoniste fata de daunatori, ouale si larvele acestora, suprimandu-le imediat dupa ce colonii de microorganisme benefice au ajuns la un numar suficient (cfu/cm3 de sol) ).

POTATO.TEQ este un produs special realizat in baza principiilor tehnologiei IMUNO.TEQ si are in compozitia sa:

 • Lizina (LYS) C6H14N2O2;
 • Arginina (ARG) C6H14N4O2;
 • Histidina (HYS) C6H9N3O2;
 • Acid aspartic (ASP) C4H7NO4;
 • Acig glutamic (GLU) C5H9NO4;
 • Alanina (ALA) C3H7NO2;
 • Valina (VAL) C5H11NO2;
 • Leucina (LEU) C6H13NO2;
 • Izoleucina (IZO) C6H13NO2;
 • Metionina (LEU) C5H11NO2S;
 • Fenilalanina (PHE) C9H11NO2;
 • Triptofan (TRP) C11H12N2O2;
 • Prolina (TRP) C5H9NO2;
 • Glicina (GLY) C2H5NO2;
 • Serina (SER) C3H7NO3;
 • Treonina (THR) C4H9NO3;
 • Cisteina (THR) C3H7NO2S;
 • Tirozina (TYR) C9H11NO3;
 • Asparagina (ASN) C4H8N2O3;
 • Glutamina (GLN) C5H10N2O3;
 • acizi humici;
 • acizi fulvici;
 • enzime vegetale;
 • vitamine.

Toate substantele continute in produs sunt obtinute prin hidroliza enzimatica si prin prelucrare mecanica, termica, respectiv tratare pana la obtinerea variantelor superconcentrate de nutrienti sau substante active benefice microflorei, solului si plantelor.

 

Metoda de aplicare: 

 • aplicare prin pulverizare: se dizolva 120 ml de POTATO.TEQ in100L de apa, suprafata de 5.000 mp. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamentin fiecare ciclu de vegetatie.
 • aplicare prin picurare la radacina: se dizolva 120 ml de POTATO.TEQ in 1.000L de apa, suprafata de 5.000 mp. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamentin fiecare ciclu de vegetatie.

Pentru suprafete mai mici se recomanda a se aplica astfel:

 • pentru 50 metri patrati: 1 lingurita dizolvata in 5L de apa, aplicare foliara;
 • pentru 100 metri patrati: 2 lingurite dizolvate in 10 litri de apa, aplicare foliara

Se va pastra proportia de 1:5 (o lingurita de produs in 5L de apa) pentru suprafete din 50 in 50 metri patrati.

 

CONTINUT:

 • 50% AMINOACIZI, din care: 50% L-aminoacizi, 10% N, 13% P2O5, 15% K2O
 • 50% CARBON ORGANIC, din care: 56% acizi humici, 16% acizi fulvici, 8% K2O

ROLUL AMINOACIZILOR:

Alanina: are o actiune asupra vitezei de crestere a plantelor si stimuleaza formarea clorofilei. De asemenea, stimuleaza dezvoltarea radacinilor si este aminoacidul primar al sevei.

Arginina: este activa in stimularea fotosintezei si intarzie procesul de imbatranire biologica. Are o actiune asupra vitezei proceselor biologice si asupra puterii raspunsului plantei la boli, stres, etc.

Acidul aspartic: are o actiune asupra puterii raspunsului plantei la boli, stres. Reprezinta o sursa de azot pentru planta si participa la multe procese metabolice. Aspargina este purtatorul azotului, unul dintre nutrientii cei mai importanti pentru planta.

Cisteina: are o actiune asupra reducerii sulfului din planta. Participa la reducerea sulfatului asimilativ in cloroplast.

Acidul Glutamic: are o actiune asupra cresterii vegetative de la inceputul cresterii vegetative pana la recoltare. Contribuie la asimilarea azotului anorganic de catre planta. Este un precursor al noilor aminoacizi.

Glicina: este unul dintre primii compusi utilizati in sinteza clorofilei (un mijloc de prevenire impotriva clorozei). O actiune cruciala in formarea tesuturilor vegetale. Contribuie la cresterea vegetativa a plantei si are un rol important in procesul de polenizare si fructificare, inlesnind dezvoltarea mugurilor si a frunzelor. Ea este, de asemenea, implicata in sistemele de rezistenta in fata unor situatii contrare.

Histidina: este implicata in procesul cresterii vegetative, de la inceputul cresterii vegetative pana la recoltare. Acesta intra in joc intr-un numar mare de procese metabolice: productia de celule, productia de histamina.

Izoleucina: are o actiune asupra cresterii vegetative de la inceputul cresterii vegetative pana la recoltare.

Leucina: ajuta la regenerarea si repararea celulelor tisulare si regleaza nivelurile de azot din planta.

Lizina: este activa in stimularea fotosintezei si intarzie procesul de imbatranire biologica. Are o actiune asupra cresterii vegetative de la inceputul cresterii vegetative pana la recoltare. Ea este, de asemenea, implicata in sistemele de rezistenta in fata unor situatii contrare.

Metionina: are o actiune asupra maturitatii fructelor si are un rol important in revitalizarea radacinilor. Actioneaza asupra senescentei frunzelor si florilor si intarzie caderea frunzelor si fructelor. Metionina reprezinta un fitohormon foarte important.

Fenilalanina: joaca un rol esential in mecanismele de aparare si in constituirea peretilor si fibrelor. Promoveaza germinarea, cresterea lastarilor si stimuleaza formarea radacinilor.

Prolina: are o actiune asupra gestionarii apei pentru culturi si intareste peretii celulari. Are o actiune asupra rezistentei la conditii extreme precum caldura, frig, seceta, salinitate. Favorizeaza rata polenizarii, protejand polenul impotriva vremii nefavorabile sau promovand recuperarea germinarii polenului dupa frig.

Serina: are o actiune asupra stimularii fotosintezei, asupra puterii raspunsului plantei la boli, stres, etc. Are un rol important in echilibrul hormonal din planta. Are o actiune asupra reducerii sulfului.

Treonina: are o actiune asupra puterii raspunsului plantei la boli, stres.

Triptofan: are o actiune asupra puterii raspunsului plantei la boli, stres. Este sintetizat mai ales in tulpini si frunze tinere si in seminte in curs de dezvoltare. Efecte principale: cresterea, alungirea celulelor, stimularea apicala a dezvoltarii fructelor, formarea mugurilor, formarea de noi radacini, stimularea sintezei etilenei, inhibarea caderii frunzelor si fructelor.

Tirozina: joaca un rol esential in mecanismele de aparare si in constituirea peretilor si fibrelor plantei, actionand asupra puterii raspunsului plantei la stres, boli, etc.

Valina: are o actiune asupra vitezei de formare a radacinilor si asupra vitezei de crestere a unei plante. Are, de asemenea, o actiune asupra formarii semintelor. Ea este implicata in sistemele de rezistenta in fata unor situatii contrare.

POTATO.TEQ face parte din tehnologia IMUNO.TEQ, tehnologie inovativa care are la baza selectarea celor mai eficiente substante biofortifiante si imunostimulatoare pentru toate culturile vegetale.

Produsele care fac parte din tehnologia IMUNO.TEQse prezinta sub forma de pulberi superconcentrate si sunt 100% hidrosolubile. 

O noutate in domeniu, tehnologia IMUNO.TEQ propune folosirea biofortificantilor imunostimulatori superconcentrati in locul inputurilor agricole clasice, deoarece produsele realizate sub aceasta tehnologie acopera tot spectrul de nevoie pe care la au culturile vegetale.

Dozele reduse / hectar fac produsele IMUNO.TEQ  sa fie ergonomice, usor de pastrat si transport, iar termenul de valabilitate al acestora este de 5 ani.

1. Evaluează produsul


2. Adaugă opinia

Din aceeasi categorie

whatsapp