X

K-OBIOL EC 25, Insecticid gargarita graului, gandacul din Surinam, molia indiana, cariul cerealelor etc..

0(scrie una)

K-OBIOL EC 25, Insecticid gargarita graului, gandacul din Surinam, molia indiana, cariul cerealelor etc..

COD: 422
În Stoc
Cantitate
6,00 lei
Adauga la favorite  

 K-Obiol 25 EC este un insecticid formulat împotriva celor mai răspândiți dăunători ai produselor agricole și alimentare depozitate. 

- Asigură protecția produselor depozitate pentru o perioadă de 6-10 luni. Aplicarea directă pe cereale, înainte de încărcarea în silozuri generează protecție pe toată perioada depozitării (până la 12 luni), fără a mai fi necesare alte tratamente ulterioare (fumigații, etc.).

- K-Obiol 25 EC este un insecticid formulat împotriva celor mai răspândiți dăunători ai produselor agricole și alimentare depozitate. 

- Asigură protecția produselor depozitate pentru o perioadă de 6-10 luni. Aplicarea directă pe cereale, înainte de încărcarea în silozuri generează protecție pe toată perioada depozitării (până la 12 luni), fără a mai fi necesare alte tratamente ulterioare (fumigații, etc.).

- Se poate aplica atât în spațiile de depozitare goale, cât și direct pe produsele de tratat.

Produsele (cereale, legume, plante tehnice etc.) tratate prin aplicare directă cu K-Obiol EC 25 pot fi consumate imediat, fără nici un fel de pericol pentru sănătatea umană spre deosebire de alte produse similare ce necesită perioade de așteptare de 10-14 zile.

- Limita maximă de reziduuri (MRL) admisă de F.A.O. (Organizația Mondială pentru Alimente si Hrana) este de 2 ppm pentru deltamethrine; în cazul tratamentului cu K-Obiol 25 EC, respectându-se dozajul recomandat, MRL nu depășește 0.5 ppm.

- Pentru tratamentul prin aplicarea directă pe cereale, substanța de lucru se pulverizează fie cu o pompa cu presiune scăzută (1-2 atm.) direct pe cereale înainte de încărcarea lor în silozuri, fie printr-un dispozitiv fix, situat pe banda de încărcare, fie prin aplicarea manuală pe straturi de produs depozitat de 40-50 cm grosime.

- Pentru tratamentul spațiilor de depozitare substanța de lucru se pulverizează cu o pompă cu presiune scăzută (1-2 atm.) pe suprafețele bine curățate anterior pe care urmează să fie depozitate produsele.

Unde se folosește K-Obiol 25 EC

- în depozitele goale unde urmează a se depozita produse agricole neambalate.

- direct pe produsele agricole ce sunt (sau urmează) să fie depozitate.

- pentru tratamentul sacilor în care urmează să se încarce produse agricole.

- depozite de tutun.

Spectru de daunatori:

- Gărgărița grâului "Sitophilus granarius".

- Gândacul din Surinam "Oryzaephilus surinamensis".

- Molia indiană a făinii "Plodia interpunctella".

- Cariul cerealelor "Rhyzopertha dominica". 

- Gândacul roșcat al făinii "Tribolium castaneum".

- Molia cerealelor "Sitotroga cerealella".

- Gărgărița chinezească "Callosobruchus chinensis".

- Musculița de oțet "Drosophila melanogaster".

Tratamentul integrat al depozitelor și produselor depozitate

Pasul 1: Depozitul se golește și se curăță de orice resturi organice și anorganice (prim maturare sau aspirarea resturilor cu o instalație de vaccum).

Pasul 2: Se diluează 1 L K-obiol EC 25 cu 9 L de solvent organic și cu ajutorul unui thermo-fogger (ceață caldă) se tratează incinta depozitului (amestecul este suficient pentru tratamentul unei incinte de cca. 3000-4000 m³).

Pasul 3: Se diluează 50-100 ml de K-Obiol EC 25 cu 4-5L de apă și se aplică, folosind un atomizor de joasă presiune (max. 2 atm) sau o pompă de spate (vermorel) pe suprafața plană și/sau înclinată a depozitului, amestecul de lucru format astfel fiind suficient pentru 100-120 m² de suprafață, amestecul se poate aplica și pe pereții verticali, până la înălțimea la care permite echipamentul de aplicare.

După ce incinta depozitului s-a umplut cu "fumul" rezultat din tratamentul cu ceață caldă, se lasă 6-12 ore incinta închisă și pe cât posibil sigilată.

După această perioadă de timp se strâng dăunătorii morți și depozitul se va curăța, încă o dată, de orice resturi organice și anorganice.

În depozitul astfel curățat, se efectuează tratamentul "pe produs", în urma sa produsele tratate fiind acoperite cu un strat microscopic de substanță activă care va distruge orice dăunător ce va încerca să se hrănească din ele.

În cazul încărcării pe bandă

- Se amestecă 50-100 ml de K-Obiol EC 25 cu 5 L de apă (în funcție de durata necesară de protecție - 6 sau 12 luni) și se stropește banda transportoare încărcată (cu cereale) în zona de încărcare a cerealelor în silox. Stropirea se face în doza indicată cu ajutorul unei pompe cu presiune joasă, acoperind prin benzi transversale întreaga suprafață deschisă a benzii.

- Este indicat ca înainte de începerea procesului de încărcare, banda să fie și ea tratată, pe întreaga suprafață de contact cu produsele, cu amestecul menționat la Pasul 1 (50-100 ml K-Obiol EC 25 la 4-5 L de apa).

În cazul încărcării frontale

- Se amestecă 50-100 ml de K-Obiol EC 25 cu 5 L de apă (în funcție de durata necesară de protecție - 6 sau 12 luni) și se stropesc cerealele încărcate în cupa de împingere, acoperind prin benzi transversale, întreaga suprafață deschisă a cupei, în doza indicată.

- Este indicat ca, înainte de începerea procesului de încărcare, cupele elevatorului sa fie tratate și ele cu amestecul menționat la Pasul 1 (50-100 ml K-Obiol EC 25 la 4-5 L de apă).


Tipuri de aplicare aplicare directa
Actiune produs Contact
Cultura Porumb
Grau
Cartofi
Secara
Fasole
Ovaz
Orz
Ceapa
Ambalaj 1L
100 ml
10 ml
Brand Bayer
Substanta activa Butoxid de piperonyl
Deltametrin
Spectru daunatori Gargarita graului
Gandacul de Surinam
Molia cerealelor
Molia indiana a fainii
Craiul cerealelor
Gargarita chinezeasca
Musculita de otet
Gandacul roscat al fainii

1. Evaluează produsul


2. Adaugă opinia

Din aceeasi categorie

whatsapp