In procedeul de obtinere a produsului finit (BTT - Bacillus Thuringiensis Treatment) sunt introduse culturii vii in vederea fermentarii rapide si complete a materiei vegetale.
Aceste culturii vii apartin claselor de Bacillus Thuringiensis.
Pentru sporirea numarului de bacterii rezultate urmare a procesului de fermentare a materiei vegetale in vederea obtinerii produsului final, au fost adaugate si alte drojdii de microorganisme, cum ar fi Lysinibacillus Sphaericus si Bacillus Subtilis.
Este cunoscut faptul ca Bacillus Thuringiensis si Lysinibacillus Sphaericus produc in procesul de inmultire peste 73 toxine diferite denumite generic Cry toxins (abreviere - Crystal) care au rol sinergic in procesul normal de dezvoltare a plantelor, respectiv pentru mentinerea integritatii acestora dar si a solului.
In procedeul de productie biodinamic, fermentarea materiei vegetale cu cele 3 tulpini mentionate mai sus rezulta intr-un cocktail de toxine care sunt fatale pentru gandacul de colorado.5
Necesarul de insecticid impotriva gandacului de colorado, BTT, in functie de suprafata tratata:
Cantitatea de BTT | Cantitatea necesara de apa (L) | Suprafata tratata |
100 mL | 20 | 1.000 mp |
250 mL | 50 | 2.500 mp |
1L | 200 | 1 ha |
Cantitatea de BTT | Cantitatea necesara de apa (L) |
100 mL | 20 |
250 mL | 50 |
1L | 200 |
Continut:
Recomandari: Produsul se recomanda a fi aplicat cand temperatura este de +15 grade Celsius
Tipuri de aplicare | pulverizare picurare |
Actiune produs | Contact |
Cultura | Vinete Cartofi |
Ambalaj | 1L 100 ml 250 ml |
Brand | SemPlus |
Spectru daunatori | Gandacul de Colorado |
Substanta activa | Bacillus Subtilis |