BIONAT PLUS, Ingrasamant foliar pentru ardei, flori, legume cu fruct
Produsul se gaseste in Ingrasaminte
Administrare la samanta: la pregatirea semintelor pentru semanat, se administreaza 100 ml Bionat diluat in 3-6l apa/norma de samanta/ha.
Administrare la flori: se aplica prin stropiri in intervale de 7-10 zile, in concentratie de 0,2-0,5%. Pentru prospetime, la florile taiate se adauga la apa din vaza 2ml/l.
Administrare la rasaduri de legume, tutun si flori: in primele faze de vegetatie se pulverizeaza pe frunze in concentratie de 0,2% (2ml/1l apa), 1-2 stropiri iar la rasaduri de peste 2 saptamani se pulverizeaza pe frunze in concentratie de 0,5% (5ml/1l apa).
Cereale paioase - nr.aplicari: 2; doza l/ha: 2-3; doza totala l/ha: 4-6; momentul aplicarii: la erbicidare si la aparitia spicului.
Orez - nr.aplicari: 2; doza l/ha: 1-2; doza totala l/ha: 2-4; momentul aplicarii: concomitent cu tratamentele in vegetatie.
Porumb boabe, Sorg - nr.aplicari: 2; doza l/ha: 2-3; doza totala l/ha: 4-6; momentul aplicarii: la 3-5 frunze si dupa 10-14 zile.
Floarea soarelui - nr.aplicari: 2; doza l/ha: 2-3; doza totala l/ha: 4-6; momentul aplicarii: la 6-8 frunze si la aparitia butonului floral.
Soia - nr.aplicari: 2; doza l/ha: 2-3; doza totala l/ha: 4-6; momentul aplicarii: la aparitia primelor frunze si dupa 10-15 zile.
Rapita, Mustar - nr.aplicari: 2; doza l/ha: 2-3; doza totala l/ha: 4-6; momentul aplicarii: la desprimavarare, cand planta are 5-6 frunze noi iar temperatura este mai mare de 15 grade/Celsius, al doilea tratament in faza de imbobocire.
In - nr.aplicari: 2; doza l/ha: 2; doza totala l/ha: 4; momentul aplicarii: la baza bradisor odata cu erbicidarea si la interval de 10-15 zile dupa prima aplicare.
Canepa - nr.aplicari: 2; doza l/ha: 2; doza totala l/ha: 4; momentul aplicarii: la aparitia primelor frunze si la interval de 10-15 zile dupa prima aplicare.
Sfecla de zahar - nr.aplicari: 4; doza l/ha: 2; doza totala l/ha: 8; momentul aplicarii: la 5-6 frunze si la intervale de 10-15 zile.
Cartof - nr.aplicari: 3; doza l/ha: 2-5; doza totala l/ha: 6-15; momentul aplicarii: in perioada de vegetatie la intervale de 10-14 zile.
Pepeni - nr.aplicari: 3-5; doza l/ha: 1,5-2; doza totala l/ha: 4,5-6, 7, 5-10; momentul aplicarii: la talia vrejului de 14-15 cm si in perioada de vegetatie la 10-15 zile.
Legume, Tomate, Ardei, Varza, Conopida, Gulii, Castraveti - nr.aplicari: 3-5; doza l/ha: 0,2-0,8%; momentul aplicarii: la rasaduri: dupa rasarire 0,2-0,3% si la intervale de 12-14 zile in concentratie de 0,5-0,8% in vegetatie.
Ceapa, Usturoi, Praz - nr.aplicari: 3-4; doza l/ha: 1,5; doza totala l/ha: 4,5-6; momentul aplicarii: prima aplicare la talia plantelor de 14-15 cm si la intervale de 10-14 zile de la prima aplicare.
Radacinoase: Morcovi, Patrunjel, Pastarnac, Sfecla rosie - nr.aplicari: 3; doza l/ha: 2; doza totala l/ha: 6; momentul aplicarii: prima aplicare la talia plantei de 10-12 cm si la 10-14 zile de la prima aplicare.
Capsun - nr.aplicari: 2; doza l/ha: 1,5-2; doza totala l/ha: 3-4; momentul aplicarii: primavara la imbobocire si la aparitia primelor fructe.
Culturi furajere: Lucerna, Trifoi, Graminee - nr.aplicari: 2-3; doza l/ha: 2; doza totala l/ha: 4-6; momentul aplicarii: dupa coasa I si II, cand plantele au 10-15 cm.
Pasuni si fanate - nr.aplicari: 2-3; doza l/ha: 2; doza totala l/ha: 4-6; momentul aplicarii: la intrarea in vegetatie si dupa fiecare cosit sau pasunat (pauza de pasunat dupa aplicare 14 zile).
Tutun - nr.aplicari: 2; doza l/ha: 2; doza totala l/ha: 4; momentul aplicarii: primul tratament la 5-6 zile dupa iesirea in camp cu rasadurile, iar al doilea la 14-15 zile dupa prima aplicare.
Vita de vie - nr.aplicari: 2; doza l/ha: 1,5-2; doza totala l/ha: 3-4; momentul aplicarii: inainte de inflorire la aparitia ciorchinelui si dupa scuturarea florilor.
Pomi fructiferi - nr.aplicari: 2-3; doza l/ha: 2-3; doza totala l/ha: 4-6, 6-9; momentul aplicarii: prima aplicare dupa infrunzire la pornirea lastarilor vegetativi si la intervale de 10-14 zile.
Pepiniere pomicole, dendrologice si silvice - nr.aplicari: 2; doza l/ha: 2; doza totala l/ha: 4; momentul aplicarii: primul tratament incepand cu lansarea lastarilor si la interval de 10-14 zile dupa prima aplicare.
Flori, plante ornamentale - nr.aplicari: 6-8; doza l/ha: 0,2-0,3%; momentul aplicarii: se aplica pe frunze prin pulverizare in concentratie de 0,2-0,3% la interval de 10-14 zile, iar prelungirea prospetimii florilor taiate se adauga in apa din vaza 2 ml/l de apa.
Suprafete acoperite cu gazon - nr.aplicari: 2-3; doza l/ha: 0,5%; momentul aplicarii: la intrarea in vegetatie si la intervale de 3-4 zile dupa fiecare cosit.
Elemente nutritive principale (macroelemente): Azot (N)6,9%, Fosfor (P2O5)0,003%,Potasiu (K2O)0,76%.
Elemente nutritive secundare: Magneziu (Mg)0,47%, Sulf (S)1,3%, Calciu (Ca)0,05%.
Oligoelemente: Bor (B)0,16%, Cupru (Cu)0,35%, Fier (Fe)0,18%, Mangan (Mn)0,06%, Zinc (Zn)0,11%.
Extract natural din plante: 9%, cu rol biostimulator.
Prezenta ZINCULUI (Zn)0,11% influenteaza pozitiv cultura porumbului boabe sau furajer, aceasta planta fiind mare consumatoare de zinc.
Bionat Plus influenteaza pozitiv legarea si cresterea fructelor, numarul de bulbi si tuberculi. Prin accelerarea si echilibrarea metabolismului plantele tratate devin mult mai rezistente la bolile foliare, numarul tratamentelor efectuate impotriva acestora putand sa scada. Bionat Plus este compatibil cu majoritatea erbicidelor si insectofungicidelor folosite in practica de productie. Fermierul este insa obligat sa testeze la nivel de micro combinatia pe care doreste sa o aplice.
Biostimulatorul din continutul ingrasamantului migreaza si spre sistemul radicular determinand o crestere a masei acesteia si o crestere a numarului de perisori absorbanti sporind puterea de extractie a elementelor nutritive din solutia solului, creste astfel rezistenta plantelor la perioadele secetoase. Un rol foarte important il detine elementul chimic SULF (S)1,3% prezent in compozitia ingrasamantului acesta fiind responsabil in sinteza proteinelor determinant sporuri importante de productie la rapita pentru ulei, dar si la cultura graului de toamna o crestere a continutului in gluten cu 2-3%.
Cultura | Vita de vie Castraveti Ardei Tomate Vinete Capsuni Pepene Plante ornamentale Porumb Sfecla de zahar Rapita Varza Cartofi Soia Sfecla Gulii Patrunjel Conopida Floarea soarelui Gazon In Tutun Pepiniere pomicole Morcov Ceapa Pepiniere silvice Praz Usturoi Sorg Pomi fructiferi Flori Pastarnac Lucerna Orez mustar cereale Trifoi |
Ambalaj | 1L 100 ml |
Brand | Panetone |